Ouders

Coaching van uw zoon of dochter

Het is vaak zo dat uw zoon of dochter thuis, op de middelbare school of in de studie problemen ervaart die steeds teugkeren. Zo kan uw zoon of dochter faalangstig zijn op school, of vooral tijdens toetsweken last krijgen van stress die zich uit in hoofdpijn, buikpijn of angstaanvallen. Ook kan uw zoon of dochter veel onzekerheid ervaren in de omgang met leeftijdsgenoten. Dit uit zich in niet goed grenzen aan durven geven, het ervaren van spanning bij sociaal contact of juist heel stoer gaan doen en dingen toelaten of ondernemen die uw zoon of dochter eigenlijk niet wil. Dan is het fijn als er iemand mee kan kijken die kan werken aan:

Grenzen aangeven
Opkomen voor jezelf
Omgaan met prestatiedruk
Omgaan met angst of boosheid

Vaak wordt gezegd ‘daar groeit je kind wel overheen’, maar dat vind ik een dooddoener. Juist in de leeftijd 12 tot 25 ervaren jongeren het leven een stuk intensiever en dat maakt dat ook de stress hoger ligt en emoties en negatieve, maar ook alledaagse ervaringen zwaarder beleefd worden en juist dan kan extra begeleiding enorm helpen. Het voordeel van op jonge leeftijd de tools krijgen om met terugkerende situaties om te gaan geeft een stevige basis voor later.

Het kan ook zijn dat een heftige gebeurtenis invloed heeft op de beleving van uw zoon of dochter, zoals een scheiding of een overlijden van een dierbare. Ook dan kan ondersteuning in de vorm van coaching een krachtige oplossing zijn.


Hoogsensitief

Sommige problemen die uw zoon of dochter ervaart kunnen gerelateerd zijn aan een hogere gevoeligheid. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat er meer prikkels binnenkomen en ook dat alles, bijvoorbeeld emoties van zichzelf en van anderen, intetnsiever ervaren worden. Een hogere gevoeligheid betekent ook dat emoties en ladingen van anderen makkelijker opgepikt worden. Dit kan zorgen voor een overload aan input en dus ook meer stress. Ieder kind is uniek, maar feit is wel dat gevoeligheid, net als autisme of adhd, zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Ook hierin is een stevige begeleiding heel waardevol.

Mocht je nog vragen hebben dan mag je me gerust bellen of mailen.

Contact