Marieke

Wie is Marieke?

Ik heb een achtergrond in het onderwijs als docent Engels en trainer sociale vaardigheden. Ik ben ook actief in het begeleiden van jongeren in bijlessen en studiecoaching, grip op je stress trainingen en groepsbijlessen. Ik heb meerdere trainingen gevolgd in het begeleiden van jongeren op structurele basis (de trainingen sociale vaardigheden bijvoorbeeld) en meer vanuit je hart werken met jongeren (bij Arterre in Nijmegen).

Zelfonderzoek

De meeste expertise komt vanuit zelfonderzoek en het steeds verder ontwikkelen op persoonlijk vlak. Zelfonderzoek leidt tot zelfinzicht en inzicht in anderen. In mijn jeugd woonde ik in een woongemeenschap en daar heb ik veel geleerd in mensenkennis en psychologisch inzicht. Ik ervaar het leven zelf als de beste leermeester en ik laat me liever niet leiden door traditionele manieren van opvoeden. Daardoor kan ik echt naar de jongere kijken als zelfstandig individu met een eigen unieke levenskaart. Deze levenskaart bevat alles wat de jongere heeft meegekregen aan strategie├źn, effectief en minder effectief. Mijn specialisatie is toch de jongere die wil leren zelf te kijken en te ontdekken wat voor hem of haar belangrijk is. Dit omdat ik zelf op die manier in het leven sta. Ik ben altijd nieuwsgierig, ga ervan uit dat ik weinig weet en van elke situatie iets nieuws kan leren.

Vrije tijd

Ik ben creatief, ik schrijf, teken schilder graag, en ik ben heel nieuwsgierig naar hoe anderen naar de wereld kijken. Die nieuwsgierigheid uit zich vooral in het lezen van veel boeken, van Charles Dickens tot John Gray, Joris Luiendijk en Krishanmurti. Het leven is een avontuur waarin veel te leren en te ontdekken valt.
Ik hou van de natuur en als sport boks ik graag.